,
,

ЧДТУ

Черкаський державний технологічний університет
Cherkasy state technological university

Черкаський державний технологічний універсітет

Ви тут: ЧДТУ Новини Студентка ЧДТУ стала призеркою міжнародного конкурсу принтів для текстилю в стилістиці українського народного модерну «MODERN.UA»
Середа, 24 квітня 2024 09:45

Студентка ЧДТУ стала призеркою міжнародного конкурсу принтів для текстилю в стилістиці українського народного модерну «MODERN.UA»

Студентка ЧДТУ стала призеркою міжнародного конкурсу принтів для текстилю в стилістиці українського народного модерну «MODERN.UA»

Студентка кафедри дизайну Черкаського державного технологічного університету Олена Чорнобай (магістр «Дизайн і візуальна культура») взяла участь у Міжнародному конкурсі «MODERN. UA», організованому в межах проєкту «Мистецтво під час війни» з метою популяризації українського культурного спадку шляхом переосмислення доробку геніїв українського народного модерну: Ганни Собачко-Шостак, Параски Власенко, Євмена Пшеченка, Василя Довгошиї, Глікерії Цибульової. 

Три роботи авторських принтів для текстилю в стилістиці українського народного модерну (1910-1930 роки) Олени Чорнобай були відібрані для представлення у Національному музеї декоративного мистецтва України 14 березня. Роботи виконані в межах дисципліни «Концептуальне проєктування» під керівництвом докторки мистецтвознавства, професорки Інни Яковець та кандидатки мистецтвознавства, доцентки Ольги Гладун. Загалом для експозиції було відібрано 50 робіт, що надихають на нові пошуки та сприяють утвердженню поваги до України як невід'ємної частини світової культури. 

Міжнародний конкурс «MODERN. UA» основними своїми завданнями вбачав популяризацію українського національного модерну 1910-1930 років шляхом експонування робіт переможців конкурсу «MODERN. UA» у найвідоміших музейних закладах і локаціях країни та співпрацю переможців конкурсу з представниками індустрії моди шляхом інтеграції створених ними авторських принтів у текстиль.